Skip to main content

 

Binnen onze wijk wonen ontzettend veel mensen met leuke hobby’s en beroepen. Wij zullen er regelmatig iemand uitlichten. Vandaag is het de beurt aan Peter de Rover.

Met aan het eind van het verhaal nog een leuke uitsmijter, dus let goed op ☺

Peter is getrouwd met Ellen en zij wonen al sinds 1982 in de Gerard Doustraat. Ze hebben twee dochters die het ouderlijk huis al verlaten hebben en tevens twee kleinzoons.

Ik wilde graag meer weten over zijn werk als stadsgids bij Gilde Alkmaar en zo belandde ik al snel bij Peter aan de keukentafel.

Hij is een echte Alkmaarder, geboren aan de Kanaalkade. Als hij door de stad loopt, blijft hij zwaaien want hij kent heel veel mensen.

De liefde voor de stad en haar historie plantte een zaadje in zijn hoofd. Het pensioen kwam in zicht en op een dag wist hij het: ik word stadsgids!

Dit houdt in dat hij regelmatig groepen mensen begeleid langs de vele historische plekken in de binnenstad. Er is natuurlijk enorm veel te vertellen en zo ga je toch anders naar de stad kijken. Daarbij stemt hij de route en het verhaal altijd af op het gezelschap.

Inmiddels is Peter coördinator van het stadsgidsengilde. Dat bestaat op dit moment uit 14 vrijwilligers, die allemaal een interne opleiding hebben genoten.

Peter’s favoriete moment om een wandeling te doen is zondagochtend 11:00. Dan is de stad nog aan het ontwaken en is het ook lekker rustig.

Speciale actie voor buurtbewoners uit het Rembrandtkwartier

Wij hebben Peter bereid gevonden speciaal voor buurtbewoners drie stadswandelingen te begeleiden.

Deze zullen plaatsvinden op zondag 18 augustus en zondag 1 en 8 september. Aanvang 11.00.

De start is bij de Grote Kerk, hoofdingang Koorstraatzijde. En we eindigen bij het Waaggebouw. Duur van de wandeling 1 ½ uur.

Normaal kost deze wandeling EUR 7,50 per persoon. Echter voor buurtbewoners zijn deze wandelingen gratis! Dus grijp je kans. De groepen zijn max. 15 personen en vol = vol.

Indien je een wandeling met Peter wilt doen, kun je je hier aanmelden voor een van deze data of als belangstellende op de lijst laten zetten.

Marcel Witte

Marcel is fotograaf en schiet met veel plezier foto’s in de wijk. Hij schrijft ook graag een stukje en houdt zich binnen het bestuur bezig met communicatie, zoals deze website en de nieuwsbrief.