Skip to main content

Op een warme zaterdagavond verzamelden bijna 50 buurtbewoners zich in de kantine van AFC ’34 voor de Rembrandtkwartier PubQuiz. Een grote opkomst en dat ook nog tijdens het EK Voetbal!

De vorige editie was nog in Odeon, waar we helaas niet meer terecht kunnen. Maar deze kantine was een sfeervol alternatief, op een paar minuutjes loopafstand van onze wijk.

Spontaan werden teams gevormd van 4 of 5 deelnemers. De sfeer zat er meteen al goed in.

De quizmaster van dienst was Olav Rovers. Hij maakt zelf alle vragen, die gevarieerd en origineel zijn. Onmogelijk om je als deelnemer hierop voor te bereiden.

Het geheim om zoveel mogelijk vragen goed te beantwoorden: Zorg voor een divers samengesteld team, dan is er altijd wel iemand die iets weet dat de anderen niet weten.

Hoewel er fanatiek gestreden werd om de winst, was het vooral erg gezellig en een leuke gelegenheid bekende buren te spreken en nieuwe gezichten te leren kennen.

Het winnende team was Niet Buitenspel.nl op de voet gevolgd door Janssen – De Vries. De Mama’s en the Papa’s pakten de derde prijs.

Vervolgens werd er nog gezellig nageborreld. 

Wij als PubQuiz organisatie ontvingen heel veel enthousiaste reacties. 

Het is voor ons wel duidelijk dat de Rembrandtkwartier PubQuiz een jaarlijkse traditie gaat worden. Omdat juni een lastige maand is, met veel activiteiten (EK/WK) en studieweken, gaan we op zoek naar een datum vroeger in het jaar.

Het PubQuiz Team,

Karen, Claudia, Ingmar en Marcel

Marcel Witte

Marcel is fotograaf en schiet met veel plezier foto’s in de wijk. Hij schrijft ook graag een stukje en houdt zich binnen het bestuur bezig met communicatie, zoals deze website en de nieuwsbrief.