Skip to main content

In een lekker zonnetje gingen 11 buurtbewoners, gesponsord door Hortus https://www.hortusalkmaar.nl en Buurtvereniging Rembrandt, zondag 23 juli naar de Hortus Alkmaar. Zij hoorden daar de geschiedenis van de Hortus en het voormalige bedrijf VSM, die de kruidentuin had ontwikkeld voor haar medische producten.

De tuingids vertelde verhalen medicinale werking van planten, ter bestrijding van tinnitus, aambeien, longproblemen en zelfs soorten kanker. Ook maakte de vanwege de giftigheid  afgeschermde strook Poison Ivy veel indruk. Ook het door de luchtdruk en vacuüm omhooggestuwde water in het aquarium, boven de vijver, (dit moet je echt zelf gezien hebben!) zag er indrukwekkend uit.

Na afloop werd er nog gezellig een drankje genuttigd begeleid door een live-jazz band die toevallig in de Hortus optrad.

Bij voldoende belangstelling kan er binnenkort of volgend jaar weer een groep buurtbewoners een uitje maken naar Hortus Alkmaar.

Heb je hiervoor belangstelling? Stuur een berichtje naar redactie@rembrandtkwartier.nl

Dit stuk is geschreven door buurtbewoner en organisator Dirk de Jong

Marcel Witte

Marcel is fotograaf en schiet met veel plezier foto’s in de wijk. Hij schrijft ook graag een stukje en houdt zich binnen het bestuur bezig met communicatie, zoals deze website en de nieuwsbrief.