Skip to main content

We vinden het leuk om hier af en toe eens een oude foto te delen. 

Beeldbank Regionaaal Archief Alkmaar Datering: circa 1967 Vervaardiger: P.J. Bosman

Dit is wel een hele fraaie. De foto is genomen van een van de flats aan de Jan van Goyenstraat. Direct links zien we een gebouw wat inmiddels verdwenen is.

Dit was de Jan Ligthartschool. Later was hier de Rein Abrahamse School en veel mensen herinneren zich nog de Sanquin bloedbank die hier jaren gehuisvest is. Sinds 2020 staat hier appartementencomplex Van Ruysdael.

Helemaal rechts op de foto zien we de BB. Het Centrum Bescherming Bevolking, de centrale commandopost van Kring Noord Holland met de bijbehorende bunker. Lees hier meer over dit stukje historie in onze buurt. Nu is hier het Gezondheidscentrum.

Aan de horizon zijn nog een aantal herkenningspunten te zien. De Gasfabriek aan de Helderseweg is grotendeels verdwenen. Dat geldt ook voor de conservenfabriek aan de achterzijde van het NS Station.

Tja en de auto’s. Ik tel er maar liefst 3 op dit stuk Ruysdaelkade.

Toch is het goed om te zien dat er in onze mooie buurt ook heel veel niet veranderd is.

Heb je een aanvulling of verbetering, mail het de redactie!

Marcel Witte

Marcel is fotograaf en schiet met veel plezier foto’s in de wijk. Hij schrijft ook graag een stukje en houdt zich binnen het bestuur bezig met communicatie, zoals deze website en de nieuwsbrief.